Kleine encyclopedie van het christendom.

Zoals de titel het zelf zegt, gaat het om een kleine encyclopedie en dat is meteen mijn grootste kritiek. Het is een te kleine encyclopedie. De selectie van lemma's is in orde, maar de uitwerking is ondermaats. De auteur verklaart elk begrip binnen de verschillende christelijke denominaties en dat levert vaak verschillende betekenissen op (b.v. omtrent genade of sacramenten), maar hij doet dat op een tiental lijntjes. De verklaring blijft dus dikwijls ondermaats. Waarom een niet wat grotere encyclopedie maken? Of zich beperken tot het protestantisme of het katholicisme? Nu blijf ik dikwijls op mijn honger zitten. Ook als ik meer wil weten, zit ik vast, want er zijn geen verdere literatuurverwijzingen. Een gemist kans. (ES)

E. MEIJERING, Kleine encyclopedie van het christendom., Amsterdam (Balans), 2009
15 EUR